Lasista valmistettu Quokka-juomapullo

Miksi valita lasinen juomapullo?

Olemme kaikki enenevässä määrin yhä ympäristötietoisempia kulutustottumustemme suhteen ja etsimme tapoja pienentää omaa hiilijalanjälkeämme. Yksi tapa edistää tätä on kertakäyttöisten tuotteiden korvaaminen uudelleenkäytettävillä tuotteilla. Tämä lähtökohta pätee myös juomapulloihin. Tässä blogikirjoituksessa pohdimme, että miksi lasista valmistetun juomapullon käyttäminen on erinomainen vaihtoehto ja että mitä hyötyjä sen käytöstä on - toisin sanoen, miksi valita lasinen juomapullo?

Kemikaalittomuus: Lasi on inertti valmistusmateriaali, mikä tarkoittaa, että se ei reagoi sen kanssa kosketuksissa oleviin muihin materiaaleihin. Tämä tekee siitä turvallisen valmistusmateriaalivaihtoehdon juurikin elintarviketuotteille - esimerkiksi muovisissa elintarviketuotteissa (kuten juomapulloissa) on monesti valmistuksessa käytettä haitallisia kemikaaleja, kuten bisfenoli A:ta (BPA) ja ftalaatteja, jotka voivat irrota tuotteessa säilytettäviin elintarvikkeisiin ajan myötä. Näiden kemikaalien tiedetään häiritsevän hormonitoimintaa ja aiheuttavan erilaisia terveysongelmia, kuten hormonaalisia epätasapainoa, synnynnäisiä epämuodostumia ja jopa syöpää. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut elintarviketuotteet voivat taas puolestaan sisältää haitallisia kemikaaleja, kuten lyijyä, kadmiumia tai kromia, mikäli tuotteita ei ole valmistettu ja testattu asianmukaisesti. Lasi on luonnollisin valinta elintarviketuotteen valmistusmateriaaliksi. 

Parempi maku: Lasi on ei-huokoinen materiaali eikä siihen pinty makuja tai hajuja aikaisemmista tuoteessa säilötyistä elintarvikkeista, kuten juomista. Tämä tarkoittaa, että lasipullosta juotu juoma maistuu raikkaalta joka kerta, toisin kuin esimerkiksi muovissa pulloissa, joihin saattaa pinttyä makuja ja/tai hajuja ajan kanssa. Lisäksi lasipullot eivät reagoi happamien nesteiden, kuten sitrusmehujen, kanssa, jotka voivat syövyttää ruostumattomasta teräksestä valmistettuja pulloja ja aiheuttaa juomiin metallisen maun.

Ympäristöystävällinen: Lasiset juomapullot ovat ympäristöystävällisiä, koska ne ovat uudelleenkäytettäviä ja kierrätettäviä. Tämä tekee niistä kestävän vaihtoehdon niille, jotka haluavat pienentää hiilijalanjälkeään. Muovisten juomapullojen hajoaminen kestää satoja vuosia ja saastuttaa ympäristöä ja vahingoittaa villieläimiä ja meren elämää. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut pullot ovat puolestaan kierrätettäviä, mutta niiden valmistus vaatii enemmän energiaa ja resursseja kuin lasista valmistettujen tuotteiden.

Kestävyys: Lasiset juomapullot ovat kestäviä ja voivat kestää pitkään, jos niitä käsitellään huolellisesti. Ne kestävät naarmuja, tahroja ja hajuja, mikä tarkoittaa, että lasista valmistetut tuotteet säilyttävät laatunsa myös useiden käyttökertojen jälkeen. Lisäksi lasi on materiaalina suhteellisen kovaa, minkä myötä lasista valmistetut elintarviketuotteet kestävät hyvin lämpötilojen vaihteluita. Näin ollen lasista valmistetut juomapullot sopivat hyvin sekä kylmille että kuumille juomille. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut pullot voivat lommoontua tai naarmuuntua ajan myötä, ja muovipullot voivat halkeilla, haurastua ja haalentua käytön myötä.

Helppo puhdistaa: Lasiset juomapullot on helppo puhdistaa ja desinfioida, minkä ansiosta ne ovat hygieeninen vaihtoehto. Lasipullot voidaan yleensä pestä astianpesukoneessa tai käsin saippualla ja vedellä. Toisin kuin muovi, lasi ei ime tahroja ja hajuja, mikä tarkoittaa, että niihin ei jää jämiä aikaisemmista juomista. 

Yhteenvetona voidaan todeta, että uudelleenkäytettävän lasisen juomapullon valinnalla muovista, ruostumattomasta teräksestä tai alumiinista valmistetun tuotteen sijaan on monia etuja, kuten tuotteen kemikaalittomuus, elintarvikkeiden parempi maku, tuotteen ympäristöystävällisyys ja kestävyys sekä sen helppo puhdistus. Vaihtamalla muovisen kertakäyttöisen juomapullon lasiseen uudelleenkäytettävään juomapulloon voit pienellä muutoksella edistää ympäristön säilymistä sekä pienentää omaa hiilijalanjälkeäsi.

Löydät laajan valikoiman muun muassa lasista valmistettuja juomapulloja ja tumblereita osoitteesta www.juomapullokauppa.com.

Takaisin blogiin